Chipssss

02 November 2014

Zo... dat is een tijdje geleden. Er zijn allemaal bijzondere dingen gebeurd: ik heb een nieuwe baan, we hebben een huis gekocht, met de brassband hebben we deelgenomen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, ... etc. etc... Stuk voor stuk fijne dingen, maar druk, drukker, drukst » conclusie: helaas te weinig tijd om te bloggen. Maar... er komt weer meer tijd voor ontspanning en daar maakt koken zeker onderdeel van uit, dus: hier ben ik weer!!!

Ik heb voor jullie een heel simpel recept om zelf gezonde chips te maken!

file

Wat heb je nodig?

  • krieltjes in schil
  • zeezout of himalayazout en eventueel andere kruiden
  • dunschiller
  • een hééééél klein beetje olijfolie

Wat moet je doen?

Spoel de krieltjes schoon en maak met de dunschiller schijfjes. Leg de schijfjes op bakpapier en strijk met je vinger een héél klein beetje olijfolie er over heen. Besprenkel met zout (of eventueel andere kruiden). 10 tot 15 minuten afbakken op 180 graden hete lucht, af laten koelen en dan genieten van heerlijke knapperige gezonde chipjes :)