Courgetti

01 August 2014

Ook wel zucchetti genoemd. In plaats van pasta gebruik je courgette. Heerlijk, gezond en zeer goed verteerbaar en het vult enorm!

file

Hier voor jullie het basisrecept voor 2 personen: 2 courgetten 2 el olijfolie 1 rode ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 1 blikje tomatenpuree handje pijnboompitjes 3 el pesto peper zee/himalaya zout bruchettakruiden handje basilicum

Snijd de courgetten met de Spirelli (zie rechtsonder in de scrollbalk) in slierten » een geweldig keukenapparaat(je) waarmee je mooie slierten van je groente kunt maken! Snijd ook de ui, de knoflookteentjes en de tomaten in stukjes en fruit deze in de olijfolie in de pan. Voeg ook de pijn boompitjes toe. Voeg nu alle groenten toe die jij lekker vindt, zoals champignons, bladspinazie, paprika, prei, wortels e.d. daarna de tomatenpuree en de courgette slierten. Wat peper, zout, bruchettakruiden, basilicum en pesto er door, even kort roerbakken en klaar ben je!

file

Ook lekker om bijvoorbeeld tonijn (uit blik op waterbasis) of kipfilet toe te voegen. (Tonijn voeg je dan als laatste toe en als je voor kipfilet kiest, dan begin je daarmee)

Eetsmakelijk!