Een detoxdagje

20 July 2014

Vandaag gunde ik mijn lichaam een detoxdag. Een dag zonder koffie, alcohol, vlees, suikers, e.d. Ik heb vandaag alleen maar fruit, groenten, water en thee genomen. Wat ik dan zoal heb gegeten?

file

  • Mijn ontbijt: een smoothie van 1/2 avocado, 1 kiwi, 1 banaan, water en chiazaad.
  • Mijn lunch: paprika, bleekselderij, komkommer en een 1/2 avocado met een beetje herbamare kruiden.
  • Mijn diner: courgetti met ui, knoflook, tomaat, aubergine, basilicum en vers gemaakte tomatenpuree.

file

Mijn tussendoortjes waren twee heerlijke verse sapjes! De eerste nam ik tussen het ontbijt en de lunch, de shot of joy naar een recept van Rens Kroes. Tussen de lunch en het diner nam ik mijn eigen vertrouwde rode bietensap.

Na zo'n healthy dag voel ik me fit en voldaan.

Afgelopen week had ik mezelf twee doelen gesteld, namelijk vier keer sporten en géen brood. Door een ontsteking in mijn schouder is het sporten helaas op een heel laag pitje gekomen... Geen brood eten, is me op een paar (bruine) stokbroodstukjes na, bíjna gelukt... Voor de komende week is het plan een eetdagboek bij te houden en die met jullie te delen. Zo heb ik een stok achter de deur en zijn er geen excuses meer ;) Ik stel mezelf dan ook weer twee doelen: wederom het sporten (vier keer) en ik mag géen alcohol drinken.

Are you joining?

Volgende week laat ik jullie weten hoe het me vergaan is! Verder kunnen jullie komende week dus verschillende healthy recepten verwachten! Op instagram & twitter zal ik dagelijks foto's plaatsen van mijn eten.

Stay following me!