Havermout muffins!

11 January 2015

» healthy snack!

Oo... wat vliegt de tijd! Inmiddels zijn Kerst én Oud&Nieuw alweer voorbij en zijn we al 10 januari 2015! Allereerst voor jullie allen een heel gezond nieuwjaar gewenst! Eigenlijk mag het niet meer, maar ik vind dat je op ieder moment, een ander een fijn jaar mag wensen. Met name een gezond jaar! Want zeg nu eerlijk... hoe staat het met jullie? Ook een paar kilo aangekomen in de vakantie en met de feestdagen? De winter is zo'n periode dat je meer behoefte hebt om te eten, dat is nu eenmaal zo... ik moet zelf ook bekennen dat ik wel weer iets zorgvuldiger kan zijn met mijn eetpatroon.

Ik woon tegenwoordig (sinds oktober) bij mijn schoonouders, omdat we een huis hebben gekocht en op deze manier geen dubbele lasten hebben en op ieder moment kunnen klussen, daadwerkelijk alles wordt voor ons gedaan, schoonmaken, de was, de boodschappen... het is net een hotel! zo goed als iedere dag staat het eten klaar en iedere zondagochtend lekkere warme broodjes e.d. Iedere vrije avond zijn wij aan het klussen en daarnaast werk ik fulltime als leerkracht van groep 8. Dan is het geweldig dat het eten e.d. voor je klaar staat, maar ik verlang er ook weer ontzettend naar om lekker in mijn eigen keuken te staan en allerlei recepten uit te proberen en op mijn manier te koken. Af en toe doe ik dat hier ook wel, maar je hebt niet je eigen spullen e.d.. Koken is voor mij een moment van ontspanning en even mijn hoofd leeg maken, ik heb het nu zo ontzettend druk en daarbij ik woon niet in mijn eigen huis en daardoor mis ik de rust in mijn hoofd. Vanavond heb ik mezelf 'verplicht' de keuken (van mijn schoonmoeder) in te duiken, want er gaan zoveel ideeën door mijn hoofd en ik wilde heel graag weer even bloggen! Vanavond heb ik een witloftaart gemaakt (recept komt ook online) en havermoutmuffins.

file

Leuk om te weten: ik heb met twee vriendinnen een groepsapp, waarin we ons gewicht iedere week doorgeven en daarbij elkaar motiveren om gezond te eten en voor 31 maart een aantal kilo's kwijt te raken d.m.v. sporten en door minder te snoepen. Ook zijn mijn collega's en ik elkaar aan het motiveren door bijvoorbeeld het uitwisselen van gezonde recepten e.d., super leuk! Bij mij begint het dan echt te kriebelen om zelf ook weer gezonde recepten uit te proberen en hele middagen in de keuken te staan! Nog even geduld en dan heb ik hier weer tijd voor, 9 februari wordt onze keuken geïnstalleerd » YES!

Hierbij een recept (tip van mijn collega) voor heerlijke en gezonde havermoutmuffins » absoluut een healthy snack!

Dit heb je nodig:

  • 2 (rijpe) bananen
  • 100-200 gram havermout
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 2 el cacaonibs
  • 1 hand walnoten
  • 1 hand cranberries
  • 1/2 mango in kleine stukjes

Prak de bananen en voeg de havermoutvlokken en de (gesmolten) kokosolie toe. Meng/kneed dit samen tot een smotsig compacte 'deeg'. Voeg daarna de andere ingrediënten toe in kleine stukjes. Goed doorroeren en dan verdelen over ongeveer zeven - acht muffinvormpjes. Bak af in ongeveer 15 minuten op 200 graden hete lucht.

file

Er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk! Dit is een van de ... die nu binnen mijn mogelijkheden lag. Je kunt natuurlijk ook nog/of in plaats van een ander ingrediënt: honing, kaneel, kokosrasp, en eventueel een ei en een snufje zout aan het recept toevoegen. Laat hieronder een reactie achter wat jouw favoriete variatie is!

Tot snel X