Herfst!!

14 October 2013

Herfst wekt bij mij altijd het gevoel van warmte en gezelligheid op. Wat past daar nu beter bij dan de geur en smaak van stoofperen!

Nu heb ik het geluk dat ik ze gewoon vers kan plukken bij mijn ouders. Het genieten begint daar al. De prachtige boomgaard vol appels en peren! Eind september, op een vrije zaterdagmiddag ga ik met een grote mand op pad en pluk zo veel mogelijk peren.

file

Ik maak vaak een grote pan, zodat ik voor de hele familie in een keer klaar ben, dus ik ben wel een tijdje bezig... Na het schillen van de peren, snijd ik ze in partjes en gaan ze de pan in. Samen met heerlijke biologische producten laat ik ze een klein uur op het vuur pruttelen. De heerlijke geur van kaneel en vanille vult het hele huis! En dan het moment supréme... proeven maar!!!

Mijn recept (zónder toegevoegde suikers)

  • water
  • biologische rode wijn (zonder sulfiet) en/of bessensap
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanille stokje
  • 3 el honing

Zorg er voor dat de peertjes net onder water/wijn staan, de verhouding van het water/wijn is dus ongeveer 50%. Een klein uurtje laten pruttelen op een half hoog vuur en af en toe even roeren en in de gaten houden. De peertjes krijgen uiteindelijk een rode/roze kleur.

file

Stoofpeertjes kunnen als bijgerecht en zijn ook heerlijk door de yoghurt!

Stoofse!