Lijnzaadcracker

25 May 2014

Maak je eigen cracker!

Onlangs zag ik een medemuzikant een bijzondere cracker eten. Ze vertelde me over haar zelfgemaakte lijnzaadcrackers! Dit heb ik uiteraard uitgeprobeerd en het valt super in de smaak! Erg voedzaam en super gezond! Ik wil jullie dit niet ontnemen!

file

voor 1 cracker:

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 el water
  • snufje zee-/himalayazout

Meng het water, lijnzaad en zout samen. Leg het mengsel op bakpapier en maak er een 'crackervorm' van. 1 minuut in de magnetron op ongeveer 900watt, eventueel daarna nog even omdraaien en nog even 30 seconden in de magnetron doen. Af laten koelen en smeren maar!

De cracker zal niet heel krokant zijn, maar goed smeerbaar, compact en voedzaam.

Lekker met tzaziki! Volgende week het recept voor homemade tzatiki!