Vakantie !

14 July 2014

Ik heb veel te lang niet geblogt...

tijd voor een update en mijn nieuwe plannen :)

De laatste weken waren op het werk erg heftig en druk door bijzondere omstandigheden. Je gaat maar door en daardoor zet je jezelf en met name je eetpatroon even op de tweede plek (dom, dom, dom...). In plaats van dat je zelf de keuken in gaat, haal je even snel wat of maak je iets uit een pakje, gewoon omdat je de energie er niet voor hebt. Ook ging ik tussen de middag vaak naar de supermarkt voor mijn lunch en dan koos ik voor een broodje met luxe beleg of een maaltijdsalade met veel pasta... lekker makkelijk... Op z'n tijd is dat natuurlijk allemaal niet zo erg, maar bijna iedere dag... je merkt binnen de kortste keren dat energielevel alleen maar lager wordt! Ook je portemonnee wordt er niet heel erg blij van. De touwtjes moeten dus weer wat aangetrokken worden. Nu ik vakantie heb, heb ik weer álle tijd om na te denken over wat we gaan eten en om uitgebreid in de keuken te staan om nieuwe recepten uit te proberen. Daarbij mag er van mezelf ook wel weer 'een kilo'tje' af én wil ik graag meer gaan sporten. Het is een plezier voor je lichaam, je huid, je haar en je energielevel als je je voeding en sport in een goede balans en structuur houdt.

Daarbij: in mijn ogen moet een wijntje of een ijsje af en toe best kunnen en mogen. Maar met mate... want vakantie is ook een makkelijk excuus, net als weekend...

Ik ben nu al een week weer structureler en heel bewust aan het eten en daardoor voel ik me echt al weer fitter. Komende week heb ik mezelf het doel gesteld even geen brood te nemen, maar in plaats daarvan lekker een salade, een smoothie of yoghurt met fruit te nemen. Daarbij wil ik komende week ook minstens vier keer gaan sporten, tennissen, hardlopen, misschien een keer wielrennen? Zo stel ik mezelf per week een realistisch doel. Wie doet er met me mee? Het werkt als een soort stok achter de deur door dit te delen met je vrienden » bijvoorbeeld op het forum! Er komen natuurlijk geregeld recepten en tips op mijn site, dus blijf me volgen :)

Hierbij alvast een inbreng van mij: een lekker recept voor een heerlijke zalmsalade:

file

Ingrediënten:

 • Rucola melange
 • Rode ui
 • 100 gram gerookte zalm
 • 4 tomaatjes
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 paprika

  Voor de dressing:

 • 1 el geitenyoghurt
 • 1 tl honing
 • 1 tl bruchettakruiden

Eetsmakelijk :)